Bio

Gather Roses is een band uit Groningen en is opgericht door zangeres en gitariste Roos Galjaard (1973). Roos is een singer-songwriter uit Gouda en na enkele lange omzwervingen in Zuidelijk-Afrika heeft zij sinds 1995 haar muzikale vleugels uitgeslagen in het noorden van Nederland. Hier heeft zij de band Gather Roses opgericht. Gather Roses weet invloeden uit de folk, pop en wereldmuziek tot een bijzonder puur geheel te smeden en brengt haar muziek met veel plezier en passie.

De uitsluitend eigen nummers zijn geïnspireerd op het leven in al zijn facetten. De teksten gaan over wereldse zaken, over mensen in verschillende situaties: oorlog, een terminaal ziekenhuis, vrolijke zomerdagen, maar ook over ervaringen dichtbij huis, ouderschap en een beetje liefde. Tegelijkertijd is het veel minder belangrijk of de luisteraar dat heel precies meekrijgt. Roos: “Ik hou ervan als het publiek een eigen invulling kan geven aan een liedje, in gedachten verzonken raakt, erdoor wordt meegenomen. Ik vind het mooi als de muziek mensen kan raken, door pure muziek te maken en dicht bij te blijven”.

Gather Roses betekent Pluk de dag, of te wel geniet van het leven en dat is wat Gather Roses ook uitstraalt: genieten van muziek maken, een enorme afwisseling in stijlen en Roos die met haar warme en krachtige stem dan weer dromerig, dan weer fel van zich laat horen. Met de veelzijdigheid aan instrumenten, zoals gitaar, piano, accordeon, drums, cello, trombone en contrabas vormt Gather Roses een kleurig klankenpalet.

Gather Roses heeft drie CDs op haar naam staan: Beautiful World (1998), Together (2001) en ‘As the sun will guide me home’ (2011). Together resulteerde in een optreden bij Eurosonic. Op 9 december 2011 was de release van ‘As the sun will guide me home’. De nieuwe CD bevat 12 eigen zeer sterke nummers met prachtige arrangementen en een welhaast intieme beleving. De meerstemmige zang en afwisseling in instrumentatie en sfeer van de nummers zorgen voor een heerlijke afwisselende plaat. Naast Roos zelf zijn op de CD te horen: Freek Laban (drums, percussie en achtergrond zang), Wiro Jacobs (bas en achtergrond zang), Job Wiegant (accordeon, piano en gitaar), Sebastiaan Wiering (cello), Obed Brinkman (trombone) en Tobias Nagel (gitaar).

De huidige bezetting is als volgt:
Roos Galjaard: lead vocals en gitaar
Job Wiegant: toetsen, accordeon en gitaar
Wiro Jacobs: contrabas en backing vocals
Lielian Tan: drums en backing vocals

En regelmatig spelen gastmuzikanten mee: Obed Brinkman (trombone), Sebastiaan Wiering (cello).

In 2010 presenteerde Roos haar solo CD, getiteld I am Water, waarop zij te horen is met o.a. Phil Mills, Linde Nijland & Bert Ridderbos en Fons Sluijter. Deze solo plaat ontving goede recensies: “Met recht een pure verzameling van enkele blinkende muzikale prachtpareltjes” (Platomania), “een interessante soloplaat” (FRET).

Comments are closed.