Pers

Recensie As the sun will guide me home op folkforum.
“Wat een leuk album is dit! De onbevangenheid waarmee Gather Roses de liedjes op dit album ten voetlicht brengt, is een genot om naar te luisteren!”

Recensie As the sun will guide me home op Mixed World Music

“In de liedjes van Gather Roses blijven wereldproblematiek en klein leed niet onbesproken, maar dat levert geen sombere muziek op. Wel een kleurig klankenpalet, een mengeling van invloeden”.
Lees het interview met Roos uit de Gezinsbode van 8 mei 2009.

Gather Roses swingt in Nicolaaskerk – Ommelander Courant van 17 februari 2011.

OLDENZIJL – Bezoekers die de kerk binnen komen, zien een hele installatie en een hoop instrumenten klaarstaan. Des te verrassender is het dat leading lady Roos Galjaard het aandurft te openen met een a capella nummer, zonder enige versterking. Ragfijn en loepzuiver gezongen maakt ze ten volle gebruik van de prachtige akoestiek van de kerk. Dan voegen de andere muzikanten zich bij haar. Wiro Jakobs op bas, Freek Laban op drums, Job Wiegant op toetsen en accordeon en gast Obed Brinkman op trombone. Het laatste instrument lijkt niet zo voor de hand te liggen en toch combineert het wonderwel met de zang en de andere instrumenten. Vooral in een partij samen met de bas, op dat moment bespeeld met de strijkstok, smelten de klanken perfect samen. Halverwege een nummer verdwijnt toetsenist Job Wiegant geheel onverwacht naar de orgelgalerij en betrekt daar vervolgens het kleine kerkorgeltje bij het concert, tot groot genoegen van het publiek! Roos Galjaard weet zowel in de hoge als de lage regionen van haar stem de zuiverheid vast te houden en kan evenzeer vol volume als haast fluisterzacht prachtig zingen. Soms zijn de nummers swingend, bijna jazzy, soms gaat de muziek meer richting ballads, maar steeds vallen de muzikale kwaliteiten van Gather Roses op, niet in de laatste plaats door de mooie arrangementen.

Comments are closed.